METALLO BELGIUM NV. zoekt een

Maintenance Manager

LOCATIE

Beerse

Bedrijfsinfo

Over Ons
‘Metallo Belgium N.V. is van oorsprong een familiebedrijf en dat merk je aan ons DNA. Wij recycleren complexe secundaire materialen en brengen zo metalen terug in de waardeketen. Hiermee maken we de cirkel rond. Onze slagzin ‘Furnace of Innovation’ is er bovendien niet voor niets.
Door onze unieke technologie en metallurgische expertise, uitgevonden en gerealiseerd door onze eigen ingenieurs, slagen we erin om de impact van onze activiteiten op mensen, milieu en klimaat te minimaliseren.
Kan je niet wachten om te weten hoe jij hieraan kan bijdragen? Lees dan verder …

Profiel

We hechten veel belang aan je vaardigheden, attitude en kennis, dus jij ...

 • Ervaring: vijf jaar in een industriële omgeving in een leidinggevende rol;
 • Beschikt over een diploma Industrieel Ingenieur met specialisatie in mechanica of elektriciteit/automatisering
 • Beschikt reeds over de nodige kennis en ervaring inzake projectmanagement tools en software;
 • Grondige ervaring met technische software in functie van de specificiteit van de job;
 • Diepgaande kennis en ervaring met het uitvoeren van risicoanalyses;
 • Helder leidinggeven en coachen;
 • Kennis van verbeteringstrajecten en continuous improvement, SixSigma Green Belt of hoger is pluspunt;
 • Kan vlot overweg met het standaard MSOffice-pakket m.n. Excel en PowerPoint;
 • Vlot Nederlands en Engels spreken en schrijven.

Functieomschrijving

We zijn op zoek naar…

Een Maintenance Manager, hij/zij is primair verantwoordelijk voor de aansturing en output van de afdeling en de afstemming met andere afdelingen. Daarnaast levert hij een bijdrage aan het ontwikkelen van de eigen afdeling en het onderhoud van de technische installaties binnen de kaders van het bedrijfsbeleid.

 • De functiehouder zorgt er voor dat de continuïteit en kwaliteit van het proces gewaarborgd blijft door te zorgen voor een optimale technische beschikbaarheid van de technische installaties. In de functie is het belangrijk dat er een duidelijke visie is op onderhoud en bepaal je de planning van het onderhoud en houd je bezig met hoe de onderhoudstechnici uit het team zo efficiënt mogelijk kunnen werken. Je bent samen met het onderhoudsteam verantwoordelijk voor het onderhoud van alle technische- en procesinstallaties op gebied van elektro, werktuigbouwkundig, pneumatische, hydraulische apparatuur, etc. Alle meet-, regel- en besturingssystemen onderhouden valt hier ook onder. En daarnaast stel je meerjarige onderhoudsplannen en budgetten op vanuit diverse benaderingen m.n. preventief en predictief. De afdeling maintenance bestaat uit vaste medewerkers en, afhankelijk van de werkdruk, een variabel aantal contractors/freelancers.
 • De functiehouder zal de nodige werkmethodieken voor de processen inclusief de kennis daaromtrent binnen de afdeling beschikbaar maken en borgen. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het opmaken van voorstellen m.b.t. bedrijfs- en afdelingsbeleid vanuit het maintenance vakgebied en opstellen en implementeren van het afdelingsjaarplan waarbij hij zorgt voor het opzetten en afstemmen van een capaciteitsplan voor de afdeling.
 • De manager zal leidinggeven aan multidisciplinaire projecten voor het optimaliseren en standaardiseren van ontwikkel- en maintenance processen.
 • De taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden als Maintenance Manager zijn voornamelijk in eerste instantie van tactisch met een heldere strategische visie. De werkzaamheden vinden plaats op kantoor. De functie is dus voornamelijk te omschrijven als een administratieve functie.

Deze rol is wellicht geschikt voor jou, want jij…

 • Leidinggeven en coachen van de werkgroepen binnen maintenance, zowel aan vaste werknemers als externe partijen;
 • Organiseren van diverse sub-teams inclusief het voorzien van de nodige resources (mensen, tijd en geld) met voldoende competent vast en ingehuurd personeel in functie van de projectportefeuille,...;
 • Toewijzen van de high level taken binnen het preventief en predictief onderhoudsplan, projecten en delegeren van verantwoordelijkheden;
 • Toewijzen en opvolgen van de resources aan en het verloop van de planning;
 • Goedkeuren van planning en budget voor de gevraagde scope;
 • Opvolgen van de vooruitgang in termen van scope, planning en budget;
 • Rapporteringen en opvolging van KPI’s;
 • Creëren van mogelijkheden voor en stimuleren van medewerkers zodat ze verder kunnen groeien in kennis en verantwoordelijkheden.

Wij bieden U

Wat kunnen we bieden:

Je komt terecht in een tof team met een collegiale en informele werksfeer. We bieden een competitief verloningspakket inclusief extralegale voordelen. Je kan elke dag met volle goesting vlot naar je werkplek rijden via een filevrije route (30-40 min vanuit Antwerpen-Centrum of West-Limburg). Een assessment kan deel uitmaken van de procedure en een pre-employment screening is onderdeel van het proces.

Metallo is een Gelijke Kansen Werkgever. Beslissingen in onze aanwervingsprocedure worden genomen zonder onderscheid te maken in nationaliteit, etnische afkomst, huidskleur, geloofsovertuiging, geslacht, seksuele geaardheid, genderidentiteit of-uiting, leeftijd, handicap of andere door de wet beschermde kenmerken.

Samenvatting
Vacature: Maintenance Manager
Uren: Onbepaalde duur
{vacature_video}