Fike Europe zoekt een

SERVICE ENGINEER

BEDRIJF

Fike Europe

LOCATIE

Herentals

Bedrijfsinfo

Fike Europe BV is een (familie)bedrijf uit Herentals met hoofdkantoor in de V.S. en met wereldwijde vestigingen.

Wij zijn marktleider op vlak van explosie-, brand- en drukbeveiliging voor uiteenlopende industrieën en toepassingen.

Onze klanten situeren zich o.a. in de voedingssector, de (petro)chemie en de pharmaindustrie.

Onze Europese hoofdzetel in Herentals telt ca. 120 personen.

Profiel

 • Je beschikt over een bachelordiploma Elektriciteit of Elektromechanica. Extra opleiding of ervaring in IT, VCA of procestechnologie zijn een meerwaarde. Een eerste ervaring in een soortgelijke functie is een sterk pluspunt (mag in een andere sector zijn). Je toont je klantgericht en matuur en je hebt daarnaast een gezonde drive om resultaten te bereiken. Je bent leergierig en gemotiveerd om jezelf te ontplooien tot technisch expert. Technische vraagstukken en problemen oplossen, geeft jou veel voldoening. Daarnaast toon je je stressbestendig en flexibel (geen 9-to-5 job: je kan ’s nachts of tijdens het weekend opgeroepen worden: gedurende 1 week op 5 sta je met wacht). In je eentje je plan trekken in het buitenland, schrikt jou niet af, integendeel.
 • Tot slot spreek en schrijf je vlot in het Nederlands en Engels. Spreek je daarnaast een mondje Frans, is dat een sterke plus. Je bent in het bezit van een rijbewijs B.

Functieomschrijving

 • Als Service Engineer Europa voer je technische interventies uit op verplaatsing (binnen de Benelux of occasioneel daarbuiten). Je klanten zijn internationale, wereldwijde en boeiende bedrijven uit heel uiteenlopende sectoren: chemie, pharma, metaal en voeding. Je staat in voor het installeren en onderhouden van elektrische installaties binnen het gamma explosiebeveiliging. Je monteert en demonteert elektrische voorzieningen. Naast het operationeel houden van de huidige installaties sta je ook in voor het vernieuwen en uitbreiden ervan. Klanten vinden hun weg naar jou bij allerhande technische vragen. Je ontplooit jezelf volledig op technisch vlak daar in deze rol zowel taken van een onderhoudstechnieker als van een storingstechnieker aan bod komen.
 • Je rapporteert aan de Teamleader en je komt terecht in het Service Team met een 5-tal rechtstreekse collega’s.
 • Reizen: regelmatig binnen de Benelux en occasioneel elders in Europa.

Wij bieden U

 • Een voltijds contract van onbepaalde duur
 • Een variërende job met een hoog avonturier-gehalte: geen enkele dag zal hetzelfde zijn!
 • Een competitief loon afhankelijk van je opleiding en ervaring, aangevuld met een dienstvoertuig, maaltijdcheques, ecocheques, groeps -en hospitalisatieverzekering, profit sharing.
 • Goede opleiding on-the-job: Je wordt intensief begeleid tijdens je eerste jaar. Alle technische aspecten van de job worden je aangeleerd om je op die manier zelfstandig en operationeel te maken. Je mag dus rekenen op een stevig opleidingstraject op maat!
 • Aangezien deze kwaliteitsvolle oplossingen bijdragen tot de veiligheid in vele sectoren, is het een product waar je fier op kan zijn.
 • 5 enthousiaste collega-service engineers en de supervisor verwelkomen jou in hun hecht team met een familiale sfeer waar veiligheid en collegialiteit hoog in het vaandel wordt gedragen!

Interesse?

Bij interesse mag je steeds jouw CV en motivatiebrief bezorgen aan HR – melissa.vandam@fike.com

Samenvatting
Vacature: SERVICE ENGINEER