Drukkerij EM. de Jong b.v. zoekt een

STORINGSMONTEUR

LOCATIE

Baarle-Nassau

Bedrijfsinfo

Vraag jij je wekelijks af waar de folders worden gedrukt die op de deurmat vallen? Of waar het winkelmateriaal vandaan komt dat je in de winkels ziet hangen? Lees dan snel verder…

Koninklijke Drukkerij Em. de Jong is de drukkerij waar zo’n 85% van alle verspreidde reclamefolders in Nederland worden geproduceerd. Naast de folder ontzorgen wij de klant op het gebied van zijn totale drukwerkpakket. Denk bijvoorbeeld aan al het gedrukte winkelmateriaal dat je in winkels ziet hangen. Ons drukwerk stopt niet bij de grens en is ook over de grens te vinden in landen als België, Duitsland, Frankrijk en Engeland.

Jaarlijks 300.000 ton papier, 60.000 drukorders en oplages tot wel 30 miljoen! Koninklijke Drukkerij Em. de Jong is daarmee de grootste drukkerij van Europa.

Bij Koninklijke Drukkerij Em. de Jong moet jij je op je gemak voelen. Dat betekent dat je van ons een goed salaris krijgt en dat jouw secundaire arbeidsvoorwaarden uitstekend zijn. Je mag daarbij van ons verwachten dat we flexibel zijn en oog hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling, dat de deur altijd voor jou open staat en dat de werksfeer prettig, informeel en veilig is. Het echte geheim achter ons succes: loyale, betrokken collega’s. Iedereen is even belangrijk. Werk je bij ons, dan werk je samen met 1300 anderen in Nederland, België en Duitsland, die dagelijks alles op alles zetten om te excelleren.

Profiel

Hier herken jij jezelf in:

 • Je hebt een MBO 4 opleiding, Elektrotechniek of Mechatronica;
 • Je hebt ruime kennis van moderne besturingstechnieken (Siemens, Bosch Rexroth);
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden;
 • Je stelt je flexibel op en bent bereid om met diensten te schuiven in perioden dat dit nodig is;
 • Je toont initiatief tot het meedenken bij en het doen van verbetervoorstellen; kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken.

Functieomschrijving

Ben jij een ervaren elektromonteur en op zoek naar meer stabiliteit, een aantrekkelijk salaris en extra uitdaging? Ontdek de mogelijkheden bij de grootste Retaildrukkerij van Europa!

Als storingsmonteur binnen Koninklijke Drukkerij Em. de Jong is geen dag hetzelfde. Je staat iedere dag weer klaar om er samen met je collega’s voor te zorgen dat de persen optimaal blijven presteren. Je bent verantwoordelijk voor een goede conditie van het machinepark door deze op de juiste manier te onderhouden en te repareren. Je lokaliseert en verhelpt storingen aan machines en installaties. Je denkt mee over preventieve onderhoudsplannen en optimalisatie en je bent verantwoordelijk voor het borgen van de veiligheidsaspecten in de productie. De administratie van de verrichtte werkzaamheden en het bestellen van materialen houd je bij in Ultimo.

Een overzicht van je werkzaamheden:

 • Lokaliseren, oplossen en voorkomen van storingen aan het machinepark, voornamelijk op elektrisch vlak maar ook op mechanisch, meet- en regeltechnisch vlak;
 • Uitvoeren van gepland en ongepland onderhoud;
 • Uitvoeren van reparaties en revisies;
 • Het up-to-date houden van installaties;
 • Analyseren van complexere problemen;
 • Tijdig bestellen van alle benodigde onderdelen via Ultimo;
 • Correct administreren van de verrichtte werkzaamheden in Ultimo;
 • Het toezien op de handhaving van veiligheidsnormen;
 • Het begeleiden van een externe Monteur.

Hoe ziet je dag eruit?
Je begint de dag met een ploegoverdracht vanuit je collega’s. In deze ploegoverdracht word je bijgepraat over allerlei zaken die voor jou van belang zijn. Mocht je collega op dat moment midden in een storing zitten, dan zoek je je collega op en vindt de overdracht plaats aan de pers. Vanuit de technisch werkvoorbereider krijg je werkzaamheden toegewezen aan de hand van werkbonnen.
In je dagelijkse werkzaamheden kom je in aanraking met diverse facetten van techniek, zoals elektrisch, mechanisch, pneumatisch, PLC techniek en meet- en regeltechniek.

Als Storingsmonteur werk je nauw samen met de drukkers aan de pers. De drukker is vaak de melder van de storing en kent zijn pers het beste. Aan de hand van zijn informatie lokaliseer en analyseer je de storing en zorg je voor een juiste oplossing om de pers weer zo snel mogelijk te laten draaien. Je bevindingen administreer je vervolgens op een digitale werkbon in Ultimo.
Aan het einde van je dienst zorg je voor een correcte ploegoverdracht naar je collega’s.

Wij bieden U

Samenvatting
Vacature: STORINGSMONTEUR
Uren: Full-time