Witzenmann Benelux zoekt een

TECHNICAL SOLUTIONS ENGINEER

LOCATIE

Oelegem

Bedrijfsinfo

WITZENMANN BENELUX NV is een snelgroeiend en dynamisch metaalverwerkend productiebedrijf (industriële toeleverancier van flexibele en starre buisverbindingen) dat meer dan 160 gemotiveerde medewerkers tewerkstelt en dat een jaarlijkse omzet realiseert van bijna 30 miljoen euro.

Als wereldwijde technologische marktleider telt de Witzenmann groep, met hoofdzetel in Pforzheim Duitsland, meer dan 4600 medewerkers, verspreid over 24 dochterondernemingen met een groepsomzet van circa 650 miljoen Euro.

Profiel

In deze gevarieerde functie balanceer je tussen technisch inzicht, een commerciële aanpak en administratieve opvolging. Je laat niets aan het toeval over, en je bent nieuwsgierig van aard. Een stevige bagage is belangrijk (ingenieur, bachelor of ervaring in een technische omgeving), en je combineert die met een aanpak die klanten overtuigt. Als teamspeler die van aanpakken weet, is kennis van de Engelse taal een noodzaak in deze internationale werksfeer.

Functieomschrijving

Technisch inzicht staat centraal in je streven naar een hoge klantentevredenheid. Je analyseert de vraag van de klanten, zeer uiteenlopend en internationaal, en je volgt de klantenportefeuille nauwgezet op. In overleg met de interne ingenieurs van onze engineering afdeling ga je op zoek naar de beste technische oplossingen. Je vertaalt deze vervolgens in concrete producten of service mogelijkheden. Intern ben je dan ook een zeer belangrijke schakel tussen sales, productie en engineering. Je bouwt een nauwgezette relatie uit met de klanten en combineert dat met de nodige opvolging. Aan het eind van de dag heb je enkel tevreden klanten en collega’s!

Als Technical Solutions Engineer zorgt u voor:

  • Prospectie, verkoop aan en beheer van een klantenportfolio
  • Opbouwen en actualiseren van kennis van de specifieke markten en producten
  • Uitwerken van technische oplossingen in conceptfase en projectbeheer
  • Beheer van de klantenrelatie
  • Beheren van de toegewezen business field en klanten (Key Accounts) teneinde de vooropgestelde doelen te halen. Dit houdt eveneens een doelgericht beheer in van projectverkoop (eigen productie, handel en commissionaire verkoop)
  • Technische expertise verlenen in de toegekende productgebieden.

Bij interesse kan u de volledige functiebeschrijving per mail aanvragen

Wij bieden U

Je komt terecht in een internationaal familiebedrijf met een continue groeiambitie. Flexibele werkuren zijn een troef om je beste ritme te bepalen. Als medewerker krijg je de kans om je te specialiseren in jouw vakgebied en je voortdurend bij te scholen. Onze internationale structuur biedt efficiëntie en creëert ook nieuwe kansen. Bovendien bieden wij een aantrekkelijk salaris aangevuld met extralegale voordelen (groepsverzekering, hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques, firmawagen, gsm, laptop).

Is deze functie volledig jouw ding? Stuur ons dan uw CV per e-mail naar:

Ann Vermylen / Charlotte Van Hoof WITZENMANN BENELUX NV
Ter Stratenweg 13
2520 Oelegem - Ranst

Tel. +32(0)3/206.75.49

E-mail hr-b@witzenmann.com

Samenvatting
Vacature: TECHNICAL SOLUTIONS ENGINEER